miercuri, 20 mai 2015

Hai in Delta! Hotel Wels din Baltenii de Sus e perfect!


 
 

 

Frenezie, aer curat, multa apa, flora bogata si pasari de o frumusete rara. Asta gasesti in Delta Dunarii. Un colt al naturii unde civilizatia a patruns cu discretie, pentru ca minunile naturale ale acestui taram sa ramana intacte.

 

O lume pe care multi nu au avut ocazia sa o cunoasca. Mai ales romanii, deloc putini, care afirma ca pentru ei Delta este un tinut strain. As putea fi indulgenta cu cei care poate nu au timp sau venituri prea mari pentru a-si permite o excursie in Delta, insa nu ii voi intelege pe cei ce rateaza o plimbare cu vaporul sau barca pe canalele Dunarii, o ciorba de peste gatita autentic de pescarii locurilor deltaice sau peisajele ce ofera turistului stari de maxima intensitate, daca isi permit….

 


Poposim la hotel Wels din Baltenii de Sus. Un satuc transformat de oameni gospodari intr-o adevarata statiune de Delta, cu pensiuni si hoteluri asezate la malul fluviului. Satul este doar la 22 de kilometri de Tulcea, iar drumul pana acolo se face cu masina.

 



Hotelul de 4* promite mult inca de la intrare. E dichisit, curat si are gazde primitoare. Nu trebuie sa fii uimit daca cei doi administratori ai resortului te vor intampina cu zambete largi si cu urari de bun venit mult mai multe decat ai auzit tu vreodata. Asa sunt ei si reusesc sa faca orice turist sa paseasca vesel spre camerele hotelului foarte spatioase, majoritatea cu vedere spre Dunare.
 
 

Aici, la Wels, vei gasi si o sala de agrement unde poti juca tenis de masa sau biliard, dar si o terasa in aer liber pentru turistii care vor sa se bucure de un pranz sau de o cina in aer liber. Evident, nu lipseste piscina cu jacuzzi si nici plaja amenajata la malul Dunarii.



Gazdele nu uita ca aici turistii vin sa cunoasca autenticitatea bucatariei deltaice, tocmai de aceea meniul hotelului Wels este bogat in preparate de peste proaspat. Somnul, salaul, stiuca sau crapul sunt cei mai populari pesti ai Dunarii. Ii vei gasi in ciorbe gustoase sau ”plachii” cu sosuri aromate de condimente naturale. Experienta bucatarilor este mare, iar mancarurile pe masura.
 
 

Daca vrei sa te bucuri de un popas pescaresc, hotelul iti pune la dispozitie barci cu ghizi, care te vor duce in plimbare pe canalele de pe Dunare. Ai toate sansele sa te intorci din calatorie cu peste, pe care sa il gatesti seara la gratarul din foisor.

www.wels.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu